Tan Kapuja
Szórólap
Rólunk szól
           

Pingvin, kistigrisek és tigrisek

 

Pillantsunk bele a Kis Tigris Iskola irodájához érkezett levelekbe:

"Ám dǎ gǐnd szǎ ǎm érettségi, sǐ dákǎ szǎ patyé átunsj ájis în Gilvánfa." P. J.

"Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy szeretném letenni a Gimnáziumot. Abban az időben ez nagyon kölcséges volt. Azért volna jó itt helyben tanulni, mivel 2-ő gyerek van. Egy iskolás, egy óvodás. Az óvodással még sokk a tennivalóm..." I. Gy.

"Azal kérésel fordulok önhöz, hogy hiányos iskolát be szeretném végezni. Mivel, hogy minden vágyam ez." O. J. Sz.

"Az életem során csak a 8.-at túdtam kijárni, és az éretségi letevése számómra lehetetlenek tüntt. Ez idáig mivell itt az alkalóm, hogy itt helyben letehesem, Gilvánfán számomra igy könyebb és elérhetőbb. Előre is köszönöm eszt a lehetőséget. Önnöktöl, mivel hógy 2 gyerek anya vagyók és az életkoruk miatt távóli helyekre nem tudnák elmeni. Most lehetőségem lesz, hogy éretségim legyen igy ha elhejezkedek valahol akkór büszke leszek a tanúlásómra." B-né K. A.

"Nekem azért fontos, hogy meglegyen a 8 osztályom, hogy legyen munkalehetőségem és hogy fölvehessenek bárhova dolgozni. Azért szeretném, hogy ittlegyen Gilvánfán, mert pénzügyileg és családi okokból sem birnák elmenni oda Sellyére abba az iskolába. Lehet, hogy a buszok sem járnak be Sellyére akkor azokon a napokon. Odára még talán elmennék, de haza nem tudnák jönni." O. J.

"A Gimnázium azért lenne fontos, mert én még a főiskolát is el szeretném végezni, az után pedig egyetemre is el szeretnék jutni, azaz tanár szeretnék lenni. A tanulás azért is fontos az életemben, mert úgy gondolom, hogy a szegénységből, nyomorúságból így tudok majd kikecmeregni, és így tudok majd segíteni másokon is, akik szegények." P. J.